Publicēts: 07.11.2018.

Atzīmējot Latvijas valsts 100 gadu jubileju, Latvijas Banka piedāvās iegādei divus īpašus sudraba kolekcijas monētu komplektus – "Lata simboli sudrabā" un "Ceļā uz Latvijas valstisko neatkarību". Komplekti pārdošanā nonāks ceturtdien, 8. novembrī, un tie būs pieejami iegādei gan Latvijas Bankas kasēs, gan iegādes vietnē www.e-monetas.lv. Komplektu skaits ir ierobežots.

Komplektā "Lata simboli sudrabā" iekļautas lata kolekcijas monētas "Sudraba pieclatnieks" un "Sudraba lasis". Lata monētas pieder pie izcilākajiem Latvijas mākslas darbiem un tām vērtībām, kuras paaudzēs ļāvušas iepazīt un saglabāt latviskās piederības saknes. Tās ir simbols, kas savieno Latvijas valsts un Latvijas naudas vēsturi jau kopš 1922. gada, kad par Latvijas nacionālo valūtu kļuva lats. Lats ir iekļauts Latvijas kultūras kanonā, bet lata monētu dizaina elementus pasaule nu iepazīst eiro monētās.

Komplekta cena: 105 eiro.
Komplektu skaits: 200 eks.

Komplektā "Ceļā uz Latvijas valstisko neatkarību" iekļautas monētas "Ziemassvētku kaujas" un "LPNP 1. sesija" – tajās atveidotie Latvijas likteni izšķirošie 1917. gada notikumi radīja valsts izveides priekšnoteikumus.

Komplekta cena: 95 eiro.
Komplektu skaits: 80 eks.

Komplektus var aplūkot šeit: https://www.e-monetas.lv/iegade

Iegāde no 8. novembra plkst. 8.30:

  •          Latvijas Bankas kasēs K. Valdemāra ielā 1B, Rīgā.
  •          Latvijas Bankas kolekcijas monētu un citu numismātikas produktu iegādes vietnē internetā e-monetas.lv.

Latvijas 100 gadu jubilejai veltīti īpaši monētu komplekti "Lata simboli sudrabā" un "Ceļā uz Latvijas valstisko neatkarību"

Papildu informācija iegūstama, zvanot pa tālruni 67022722 vai rakstot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Latvijas Bankas kolekcijas monētas – kaltas ar izcilību, dāvināmas ar lepnumu!