Publicēts: 25.03.2019.

Latvijas Banka sadarbībā ar portālu "Delfi" no 2019. gada 25. marta līdz 7. aprīlim rīko tradicionālo sabiedrības aptauju "Latvijas gada monēta 2018", kas ir gada notikums Latvijas monētu mākslā.

2018. gadā izlaistas sešas kolekcijas monētas, kas stāsta par Latvijas kultūru, vēsturi un cilvēkiem:"Mana Latvija"(videostāsts), "Medus monēta"(videostāsts), "Likteņdārzs" (videostāsts), "Kuršu ķoniņi" (videostāsts), "Ģerboņu monēta" (videostāsts) un "Zelta saktas. Burbuļsakta" (videostāsts).

Aicinām ikvienu izteikt savu viedokli, kura no 2018. gadā izlaistajām kolekcijas monētām uzrunā ar māksliniecisko risinājumu, ir emocionāla, oriģināla un tematiski saistoša. Savu izvēli ikviens var izdarīt portālā "Delfi.lv": https://www.delfi.lv/latvijas-gada-moneta-2018/

Aptaujas noslēgumā notiks izloze; reģistrējušies balsojuma dalībnieki varēs laimēt kādu no 2018. gadā izlaistajām kolekcijas monētām; aptaujas balvu fondā ir 15 monētu.

Aptaujas rezultāti tiks paziņoti noslēguma pasākumā 2019. gada 26. aprīlī un publicēti Latvijas Bankas interneta vietnē bank.lv, kā arī portālos "Delfi.lv" un "rus.Delfi.lv".

Ikviens ir aicināts pārbaudīt arī savu erudīciju spēlē "Izzini Latvijas monētās iekaltās kultūrzīmes", ko Latvijas Banka piedāvā sadarbībā ar sabiedrību "Tilde", Kultūras informācijas sistēmu centru un Latvijas bibliotēkām. Spēle norisināsies portālā Letonika.lv, un pieci spēlētāji, kā arī piecas aktīvākās bibliotēkas savā īpašumā iegūs kolekcijas monētas.