Publicēts: 10.10.2023.

Šodien Latvijas FinTech foruma 2023 laikā rīkotajā FinTech uzņēmumu konkursā "Fintech Factor" laurus plūca Igaunijas uzņēmums PrimeX un Latvijas uzņēmums SIA Bonusukarte.lv.

Konkursa galveno balvu – investora Gerija Palmera (Gary Palmer) – nodrošināto naudas balvu uzņēmuma attīstībai saņēma ar zīmolu PrimeX strādājošais Igaunijā reģistrētais uzņēmums FNTCH OÜ. Uzņēmums izstrādājis finanšu institūcijām paredzētu kriptoaktīvu tirdzniecības platformu, kas finanšu institūcijām ļauj piedāvāt saviem klientiem tirgošanos ar kriptoaktīviem. Izstrādātais risinājums būs atbilstošs Eiropas Savienības regulas par kriptoaktīviem (Markets in Crypto-Assets jeb MiCA regulas) prasībām.

Balvu – sešu mēnešu abonementu Crystal Blockchain platformas lietošanai – uzņēmumam PrimeX pasniedza arī uzņēmums Crystal Blockchain B.V.

FintechFactorFoto priekšplānā KPMG Law vadošā partnere un advokāte Una Petrauska pasniedz balvu uzņēmuma Bonusukarte.lv pārstāvim Arturam Pilikseram.

 

Konkursa finālā iekļuva arī Latvijas uzņēmums SIA Bonusukarte.lv. Šis uzņēmums piedāvā personāla motivēšanas instrumentu – tehniski filtrētu personalizētu maksājumu karti, kas paredzēta ēdināšanas un ārstniecības izdevumu apmaksai gan Latvijā, gan citviet pasaulē. Darba devējiem šī karte ļauj izmantot likumā "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" paredzētos nodokļu atvieglojumus, kas paredz, ka darbinieku ēdināšanas un ārstniecības izdevumi līdz 480 eiro gadā netiek aplikti ar nodokli.

SIA Bonusukarte.lv saņēma arī balvas no SIA KPMG Baltics, ZAB "Rusanovs&Partneri" un "The Connector".

Skatītāju simpātiju balva tika uzņēmumam SIA Bonusukarte.lv. Savukārt uzņēmums "Huntli" savu speciālbalvu piešķīra maksājumu pakalpojumu uzņēmumam SIA "JOOL PAY".

Konkursā "Fintech Factor" piedalījās gan Latvijas, gan Igaunijas FinTech uzņēmumi, kas sniedz vai plāno sniegt pakalpojumus maksājumu, RegTech un kriptoaktīvu jomā. Dalība konkursā visiem uzņēmumiem deva vērtīgas zināšanas, kā prezentēt savu biznesa ideju potenciālajiem investoriem. Konkursa dalībnieki saņēma noderīgus žūrijas – investora Gerija Palmera, TWINO Group dibinātāja un izpilddirektora Armanda Broka un "Venture Faculty" stratēģiskā partnera Renāta Lokometa – ieteikumus par biznesa attīstīšanu, virzīšanu tirgū un mērogošanu.

FintechFactor minFoto no kreisās: Una Petrauska (KPMG Baltics), Marina Khaustova (Crystal Blockchain), Gary Palmer (Payall), Armands Broks (TWINO Group), Alper Mustafa Baltaci (KOOP Ventures), Arturs Piliksers (Bonusukarte.lv), Renāts Lokomets (Venture Faculty), Koen Vanderhoydonk (The Connector)

 

Konkurss un FinTech forums sniedza FinTech uzņēmumiem iespēju tikties ar potenciālajiem investoriem un sadarbības partneriem, saņemt Latvijas Bankas ekspertu atbildes uz jautājumiem par licencēšanu un regulējošām prasībām, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) konsultācijas par atbalstu FinTech uzņēmumiem u.c.

"Latvijas FinTech stratēģijā iezīmēta vīzija, ka Latvija ir Eiropas Savienības līmenī nozīmīgs finanšu tehnoloģiju centrs, kur finanšu tehnoloģiju uzņēmumi ir inovāciju un konkurences veicinātāji finanšu sektorā, attīstot nozīmīgus, drošus un starptautiski mērogojamus biznesa modeļus. FinTech forums un FinTech uzņēmumu konkurss ir viens no soļiem, kā kopīgiem finanšu sektora ekosistēmas spēkiem sekmēt FinTech uzņēmumu izaugsmi,"
norāda Latvijas Bankas Finanšu tehnoloģiju uzraudzības pārvaldes vadītāja Marine Krasovska.

Šodien Rīgā notikušais FinTech forums raisīja plašu interesi – vairāk nekā 200 finanšu sektora pārstāvju no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Skandināvijas uzzināja par Latvijas FinTech stratēģiju un aktuālo Latvijas FinTech vidē un pasaules tendencēm, ieklausījās Eiropas FinTech vides ekspertu diskusijās par investīciju piesaisti FinTech uzņēmumiem, izaicinājumiem kriptoaktīvu pasaulē un mākslīgā intelekta radītajām attīstības perspektīvām. Foruma apmeklētāji novērtēja iespēju konsultēties un uzdot sev interesējošus jautājumus Latvijas Bankas, LIAA, valsts attīstības finanšu institūcijas ALTUM, KPMG un "The Connector" pārstāvjiem.

Latvijas FinTech forumu 2023 rīko Latvijas Banka sadarbībā ar LIAA ar mērķi sekmēt FinTech ekosistēmas sadarbību, inovācijas Latvijas finanšu sektorā un FinTech uzņēmumu izaugsmi.


Citi jaunumi

24.07.2024.

Atļauj izteikt akciju sabiedrības "Latvijas Gāze" akciju atpirkšanas piedāvājumu akciju izslēgšanai no regulētā tirgus

Latvijas Bankas uzraudzības komiteja 24. jūlijā ir pieņēmusi...
24.07.2024.

Latvijas Banka maksājumu un e-naudas iestādēm nodrošinās tiešo dalību centrālās bankas maksājumu sistēmās

Eirosistēma ir pieņēmusi vienotu politiku par nebanku maksājumu...
19.07.2024.

Latvijas Banka aicina uzņēmējus un pašvaldību pārstāvjus pārrunāt finanšu pakalpojumu pieejamību Kurzemes reģionā

Latvijas Banka aicina Kurzemes reģiona uzņēmējus, pašvaldību...
18.07.2024.

Emitentu obligāciju pirmstermiņa dzēšana notiek saskaņā ar prospektu nosacījumiem

Latvijas Banka ir veikusi kapitāla tirgus uzraudzības jomas...
18.07.2024.

Finanšu sektoram jāturpina centieni uzraudzības gaidu izpildei ilgtspējas jomā

Nozares izpratne par ilgtspējas jomu kopumā pakāpeniski uzlabojas....
18.07.2024.

Apdrošināšanā Latvijā turpina pieaugt digitālās pārdošanas nozīme

2023. gadā apdrošināšanas prēmijās Latvijā kopumā parakstīti...
04.07.2024.

Latvijas Banka aicina uz diskusijām sarunu festivālā "LAMPA" 2024

Šā gada sarunu festivālā "LAMPA", kas 5. un 6. jūlijā notiks...
02.07.2024.

Latvijas Banka publicē savu otro ilgtspējības pārskatu

Latvijas Banka ir publicējusi savu otro ar klimatu saistītās...
01.07.2024.

Latvijas Banka izlaiž kolekcijas monētu "Bērnu prieki"

Ceturtdien, 4. jūlijā, Latvijas Banka izlaidīs kolekcijas...
28.06.2024.

Latvijas Banka saņem pieteikumu akciju sabiedrības "Latvijas Gāze" akciju atpirkšanas piedāvājuma izteikšanai akciju izslēgšanai no regulētā tirgus

Latvijas Banka 27. jūnijā saņēmusi akciju sabiedrības "Latvijas...
28.06.2024.

Par nodokļiem, procentu likmēm un ne tikai

Vai šobrīd ir īstais brīdis veikt nodokļu izmaiņas Latvijā, vai...
27.06.2024.

Latvijas Banka ar uzņēmējiem un pašvaldību pārstāvjiem pārrunās finanšu pakalpojumu pieejamību Latgales reģionā

Piektdien, 12. jūlijā, plkst. 13.00 Latvijas Bankas...